Extremt långa köer utanför Malmö centralstation Foto: Nader Hammoud/SVT

Tågen rullar igen

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort signalfel gjorde att alla tåg mellan Malmö och Lund stoppades. Stoppet påverkade resenärer som skulle med tåg som passerar Malmö. Tågen började rulla igen efter en timme.

Alla tåg som går via Malmö ställdes in till följd av ett stort signalfel i Vislanda, som ligger mellan Hässleholm och Alvesta, som inträffade strax innan klockan 16.00 i dag.

Enligt Skånetrafiken drabbades även andra sträckor av tågstoppet, som till exempel Helsingborg, Eslöv, Höör, Kävlinge, Landskrona och Ystad.

Svårt att få ersättningsbussar

Enligt Trafikverket ska tågen har börjat rulla igen, men tågstoppet kommer att ge efterverkningar i trafiken under hela kvällen.

– Det råder köbildning på spåren, så det kommer ta ett tag innan förseningarna börjar klinga av, säger Jan-Åke Bergmark på Skånetrafiken.

Inledningsvis var det svårt att få tag i ersättningsbussar.

– Vid den här tiden är det svårt att få till ersättningsbussar eftersom de flesta bussarna är upptagna i annan trafik, sa Jan-Åke Bergmark på Skånetrafikens presstjänst.

Förseningar även i busstarafiken

Till följd av olyckan på E22 har även varit förseningar i busstrafiken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.