Stopp i tågtrafiken kring Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Det var totalstopp i tågtrafiken i Hässleholm. Detta efter att en brand utbrutit till följd av en en nedriven kontaktledning.

Sedan 13:30-tiden var det totalstopp i tågtrafiken i Hässleholm. Anledningen till det är en brand i banvallen mellan Hässleholm och Attarp samt ett elfel mellan Hässleholm och Mosselund.

Det här påverkade all tågtrafik som passerar Hässleholm.

Ersättningsbussar beställdes för de inställda tågen på sträckorna Hässleholm-Kristianstad, Alvesta-Hässleholm samt Osby-Hässleholm.

Vid 18:45 meddelade Skånetrafiken att det inte längre var stopp i tågtrafiken då båda spåren öppnades för trafik till Hässleholm. Följdförseningar är dock att vänta.

Förseningarna berör även södra stambanan och tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm, uppger Trafikverket.

– Man kan köra på två spår genom Hässleholm och på åtta spår normalt. Det är kraftiga förseningar på en timme eller mer. Man vågar inte ge någon prognos i nuläget. Elfelet är väldigt omfattande och det är svårt för reparatörerna att säga hur lång tid det kommer att ta, säger Monica Näslund, kommunikatör på Trafikverket, till TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.