Tvååring övergavs i Simrishamn

Publicerad

Ett två år gammalt barn övergavs på socialförvaltningens trappa i Simrishamn i somras.

Det var en kväll i somras som någon lämnade barnvagnen med det två-åriga barnet utanför socialförvaltningen och polishuset, skriver Ystads Allehanda.

– Någon som passerade trodde att föräldrarna kanske var inne hos polisen. Men barnvagnen stod kvar och ingen kom. Därför tog personal på socialförvaltningen hand om barnet, berättar socialchef Roland Persson för tidningen.

Vad som har hänt sedan dess är sekretess. Men chefen för Individ- och familjeomsorgen, Stina Lundquist, berättar för tidningen hur socialförvaltningen hanterar övergivna barn.

– I första hand letar man efter barnets familj och släkt. Därefter tar man reda på varför barnet övergetts och följer upp så att barnet inte far illa. Socialförvaltningen i Simrishamn har aldrig varit med om att ett barn övergivits på detta sätt tidigare.

Händelsen är inte polisanmäld utan den har hanterats av socialförvaltningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.