Uefa straffar MFF för pyroteknik

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF straffas av Europeiska fotbollsförbundet Uefa för den pyroteknik som delar av publiken använde i hemmamatchen mot Salzburg i Champions League-kvalet.

Klubben döms att böta motsvarande cirka 280 000 kronor. Dessutom döms man att spela en match utan publik på den norra läktaren, men det straffet är uppskjutet villkorligt under en period på två år.

”I klartext innebär detta att vi har tillgång till hela Swedbank Stadion de kommande hemmamatcherna i Champions League”, säger MFF:s vd Niclas Carlnén i ett pressmeddelande.

”Men om Malmö FF, och då inkluderar jag alla på våra läktare, gör en förseelse i kommande hemma- eller bortamatcher, inklusive Juventus borta, blir vi tvingade att spela utan publik på den norra läktaren. Vi riskerar också ett ännu strängare straff i framtiden”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.