Valnyheterna direkt på Blekingenytts webb

Uppdaterad
Publicerad

Snabbaste sättet att följa valet på söndag kväll – håll koll på Sydnytts och Blekingenytts hemsidor.

På söndag storsatsar Sydnytt/Blekingenytt på bevakning av valet till kommuner, region och landsting.  Redan från klockan 8 kommer vi att lämna regelbundna rapporter från olika vallokaler i programmet Sverige röstar i SVT1.

Sydnytt sänder 18:10 och 19:50. Klockan 21:40 börjar den regionala valvakan i SVT2. Olle Palm och Marie Trygg guidar oss runt mellan partiernas valvakor i Skåne och Blekinge och tar emot vinnare och förlorare i studion. Sydnytts valkommentator, statsveteren Mikael Sundström, hjälper oss med analysen.

Men den allra snabbaste vägen att hålla sig uppdaterad är via Sydnytts hemsida. Där kan du ställa frågor om valet i kommunerna, regionen och landstinget, till Sydnytts valexpert från klockan 19. Eller maila din fråga redan nu till Sydnytt@svt.se

När resultaten börjar strömma in från kommunerna kan du följa dem här, i samma stund som de är räknade. Och från många valvakor kommer det att nyhetsrapporteras direkt.

Så vad du än gör i övrigt på söndag kväll – håll ett öga på Blekingenytts hemsida också!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.