Valsedlar borta på flera håll

Uppdaterad
Publicerad

Både Sverigedemokraternas och Moderaternas valsedlar har försvunnit från vallokaler runt om i länet.

– SD har blivit av med valsedlar i Ekeby och Bjuv. Sen så har valsedlar försvunnit i Malmö och Helisngborg. I Helsingborg är det Moderaternas som försvunnit från någon vallokal, säger Linda Pleym, informatör hos Skånepolisen.

Tidigare i veckan polisanmälde Sverigedemokraterna att valsedlar stulits vid deras förtidsröstningslokaler i Garaget och Caroli City.

Valet i Skåne 2014

Partiet har under dagen poisanmält skadegörelse på en valarbetares bil i Söderkulla. Polisen åkte också ut till Hermodsdal och pratade med en Sd-valarbetare som kände sig hotad.

Lugn dag

Polisen har under dagen åkt runt mellan Skånes 757 vallokaler för att se så att allt gått lugnt till. Enligt Linda Pleym har man hittills inte fått in fler  uppgifter om stulna valsedlar eller oroligheter kring vallokalerna.

– Rent generellt har det varit en lugn valdag i Skåne med ett fåtal incidenter, säger Linda Pleym.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet i Skåne 2014

Mer i ämnet