”Vi är väldigt starka hemma”

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen spelar FC Rosengård kvartsfinal i damernas Champions League i fotboll.

Rosengård fick överraskande med sig 1-1 i den förra matchen i Wolfsburg, och har nu fördel av hemmaplan och konstgräs. Det senare är tyskorna inte är så vana vid.

– Det betyder mycket. Vi vet att vi är väldigt starka hemma och vi har ett bra anfallsspel. Om vi kan utnyttja konstgräset och spela snabbare  så tror jag att vi kommer att skapa fler chanser än vi gjorde förra helgen, säger Therese Sjögran, mittfältare i FC Rosengård.

– Vi är förvisso inte så vana vid konstgräs, men vi har så klart förberett oss. Vi har faktiskt en konstgräsplan i Wolfsburg och där har vi tränat hela veckan, säger Wolfsburgs anfallare Alexandra Popp.

Rosengård spelade mycket defensivt i Wolfsburg med en fembackslinje. Men tränaren Markus Tilly är inte villig att nu avslöja hur han formerar laget.

– Det visar sig i morgon. Det är Wolfsburg som behöver göra mål inledningsvis. Låt dem spela ut sina kort så spelar vi ut våra sedan, säger han.

Wolfsburgs tränare Ralf Kellermann menar att den utvisning som drabbade laget var felaktigt dömd och att den påverkade matchen. Han tror att Wolfsburg hade vunnit om inte den hade kommit. Han tror på en minst lika hård match i morgon.

– Vi ska spela med stor agressivitet och verkligen ge allt för att vinna. Vi har varit i sådana här situationer förr, säger han.

Nilla Fischer spelar för Wolfsburg men är nu tillfälligt tillbaka i Malmö efter sina år i dåvarande LdB Malmö.

– Det är kul att vara i stan, det känns helt underbart.

Men hon är snabb med att tillägga:

– Vi siktar på att vinna, så jag hoppas på det, säger Nilla Fischer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.