Axén: Kommer göra ett jättejobb

Uppdaterad
Publicerad

Örebro SK kallade till en presskonferens under fredagseftermiddagen med anledning av tränarbytet i klubben. Se Tvärsnytts direktsändning i efterhand ovan med presskonferens och intervjuer.

Nyheten om att huvudtränaren Per-Ola Ljung lämnar ÖSK av privata skäl, och istället tar över superettanklubben Gais, slog ner som en bomb under fredagen.

Ersätts av Axén

Ljung, som kom till ÖSK 2012, ersätts nu av assisterande tränaren Alexander Axén.

Allsvenskan 2014

Med anledning av dagens nyhet kallade ÖSK till en presskonferens. Efteråt fick Tvärsnytt en pratstund med avhoppande Per-Ola Ljung, och nye huvudtränaren Alexander Axén.

– Klart att det är känslosamt. I Örebro hittade jag allt jag sökte. Men pusslet i mitt liv behöver balanseras och när denna möjligheten öppnade sig så kunde jag inte riktigt släppa tanken på och göra något annat, säger Per-Ola Ljung till Tvärsnytt.

”Är ledsen”

– Som människa är man ledsen för jag gillar Peo så pass mycket och jag har känt han så länge, säger Alexander Axén och fortsätter.

– Samtidigt är jag glad för hans skull för jag ser i hans ögon hur han har tagit rätt beslut, och att han mår bra nu. Men att vi inte ska träffas varje dag nu känns givetvis konstigt.

Klicka på playknappen ovan för att se hela presskonferensen och intervjuerna i efterhand.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet