Foto: SVT

Kvinnan besviken över domen i styckmordsfallet

Uppdaterad
Publicerad

Försvarsadvokaten Johan Eriksson säger att den 25-åriga kvinnan är besviken över att hon döms för mord. Nu ska han tillsammans med henne diskutera en eventuell överklagan.

Den 25-åriga kvinnan dömdes i dag till 16 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Bakgrunden är den tragiska händelsen där hon mördade och styckade en 22-årig kärleksrival i Askersund, i vad som i rätten beskrivits som ett triangeldrama.

Åklagaren Lars Duberg yrkade på livstids fängelse för mord och brott mot griftefriden. Försvarsadvokaten Johan Eriksson anser dock att det rör sig om ett dråp då kvinnan, enligt egen utsago, aldrig hade planerat att döda 22-åringen.

Styckmordet i Askersund

”Tingsrätten har lyssnat”

När domen kom var det därför blandade känslor hos Eriksson.

– Min sponatana reaktion är att tingsrätten har lyssnat oerhört mycket på det som hon har sagt. Åklagaren har inte bevisat att det var direkt uppsåt att döda när hon begav sig dit på morgonen, man menar att hon måste ha insett någon gång under tiden att hon hade en avsikt att döda, säger Eriksson till SVT Tvärsnytt.

– Det är naturligtvis tråkigt att man kommer framt till det för henne, eftersom hon säger att hon aldrig haft något sådant uppsåt. Men man kan konstatera då att det är en framgång för försvaret.

Framgång för försvaret att det inte blev livstid. Men hon blev dömd för mord?

– Jag talar inte om en total framgång, utan en framgång så till vida att man har lyssnat på vad hon säger. Att hon döms för mord är något hon är besviken för så klart.

Kan bli överklagan

Hur tänker du kring ett överklagande?

– Det ska vi sätta oss och resonera om nu i lugn och ro. Innan vi har gjort det vill jag inte uttala mig om det alls. Men jag vet att hon inte vill bli dömd för mord och det är det som talar för att det kommer att bli så.

SVT Tvärsnytt har utan framgång sökt åklagaren Lars Duberg för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet i Askersund

Mer i ämnet