Foto: Björn Alm/SVT

Akuten på USÖ får egna läkare

Uppdaterad
Publicerad

Akuten på USÖ saknar egna läkare. Istället tjänstgör läkare som egentligen tillhör andra avdelningar på sjukhuset där. Nu vill landstingsledningen ändra på det.

Ett förslag som kommer att presenteras på landstingsstyrelsens sammanträde under torsdagen innebär att akuten på Universitetssjukhuset i Örebro kommer att få egna specialistläkare inom akutsjukvård.

Beslutet innebär också fler heltidstjänster och möjligheter till betald vidareutbildning för akutmottagningens personal.

Akutläkarna ska enligt landstingsledningen inte heller tillhöra någon annan specialistklinik.

När den nya akutläkarorganisationen planeras vara fullt ut genomförd under 2018 innebär det en förstärkning med drygt tio läkare på Universitetssjukhuset Örebro. Tillsammans med fler heltidstjänster och erbjudande om vidareutbildning ger det en ökad kostnad på 7,7 miljoner kronor för 2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.