Foto: svt

Två döda i allvarlig krock

Uppdaterad
Publicerad

Två män, 74 och 87 år gamla, omkom i fredags när de kolliderade med ett tåg norr om Virsbo i Västmanland.

Männen, som var från Uppsalatrakten, hade stannat till söder om Ängelsberg strax innan den obevakade järnvägsövergången för att fråga om vägen till skogsbrandområdet.

– De var bekanta eller vänner och hade gett sig ut på en tur för att se vart branden hade haft sin framfart och när de skulle köra över den här obevakade järnvägsövergången så missade de att det kom ett tåg, säger Martina Saghamre, befäl vid Västmanlandspolisen.

Tåget kom från Ludvika och var på väg mot Västerås i en hastighet av 120 km/h när kollisionen inträffade. De två männen i bil omkom och tåget spårade ur, men ingen passagerare skadades.

Sent under fredagskvällen hade anhöriga till de båda männen underrättats om den tragiska olyckan.

Tågtrafiken inställd

Tågtrafiken mellan Virsbo och Fagersta är inställd sedan olyckan och ersättningsbussar har satts in på sträckan. Fortfarande på lördagsmorgonen är tågen inställda och det finns ingen prognos när de ska börja rulla. Mer information hittar du här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.