”Är SM-guldet som saknas”

Uppdaterad
Publicerad

Hon vann VM i fjol efter att ha varit borta i elva månader med en bruten arm, och i höstas vann hon även EM-guld i Polen. För sina bragder inom thaiboxningen blev Isa Tidblad Keskikangas nominerad till Jerringpriset – men det finns fortfarande något som saknas.

– Ja, det är just SM-guldet som saknas. Det kommer att bli tufft, det är inte lätt att vinna en SM-final, men jag hoppas på vinst, säger hon.

Tvingades avbryta match

Under gårdagens kval vann hon i andra ronden mot Beata Malecki. Just den matchen slutade utan blodvite men på andra håll utspelade det sig en hel del dramatiska scener. SM-debutanten Jenny Eriksson var till exempel tvungen att bryta sin match och fick bäras ut på bår.

SM-veckan Örebro 2015

– Det som hände var att jag fick några olyckliga träffar under matchen, och efter första ronden kom jag och min coach överens om att bryta matchen av säkerhetsskäl, säger hon.

Det var nacken som hade fått ta emot några hårda smällar, och efter att ha förts i ambulans till USÖ för röntgen kunde man konstatera att det inte var någon fara.

– Jag mår bra i dag, det såg nog värre ut på bilderna än vad det var. Det där är sådant som händer i den här sporten, jag önskar min motståndare stort lycka till i finalerna.

”Hoppas på vinst”

SM-finalerna går i dag och i kväll på Idrottshuset. Isa Tidblad Keskikangas, som missade förra årets SM på grund av hennes brutna arm, hoppas nu få lägga till SM-medaljen i sin guldsamling.

– Det är bara att gå in och göra min grej och hoppas på vinst, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet