Badgäster blockerar vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Många i Västmanland tar tillfället i akt att åka och bada nu under värmeböljan. Parkeringsplatserna tar snabbt slut, vilket gör att de ställer bilarna längs vägarna. Det skapar problem för polisen.

Det är främst längs länsväg 771 och länsväg 723 det är som värst. Bilar står uppradade överallt och skapar blockader som orsakar köer. Båda vägarna går mellan Västerås och Sala.

Patruller på plats

– Det finns ett gäng badgropar, eller mindre badplatser i Sala, utanför Sala som har varit väldigt populära i år, säger Linda Hedmark, vakthavande befäl vid Västmanlandspolisen.

Svårigheterna med att komma fram kan innebära fara, särskilt om uttryckningsfordon måste fram. Två polispatruller har spenderat större delen av dagen på badplatserna för att få ordning på problemen.

Lantbrukare irriterade

– Vi har inte flyttat bilarna med hjälp av bärgning, det skulle ta för lång tid. Men vi har försökt kontakta ägarna till bilarna. De är dock svåra att nå eftersom de är i vattnet, säger Linda Hedmark.

Hon tillägger att det har kommit in klagomål från lantbrukare som bor i närheten. När de ordinarie parkeringsplatserna blir upptagna ställer folk sina bilar på småvägar, där landbrukarna måste köra med sina maskiner.

– Framåt kvällen kommer det bli lite bättre framkomlighet, säger Linda Hedmark

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.