Foto: SVT

”Bättre för idrottsrörelsen i Örebro om KIF går i konkurs”

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan var Folkpartiet positiva till att stötta konkurshotade KIF Örebro ekonomiskt. I dag kritiserar man kommunstyrelsens beslut att stötta klubben med mer pengar.

(FP) föreslår istället en sammanslagning av ÖSK och KIF. Genom att samordna administration och marknadsföring för lagen skulle man kunna spara in pengar, menar oppositionsrådet Staffan Werme (FP). Annars får det bli konkurs för KIF.

– Det skulle sannolikt vara bättre för idrottssverige och idrottsklubbarna i Örebro, säger han. Vi har haft många föreningar som har kommit hit för att försöka få pengar och fått nobben. En förening kan inte behandlas annorlunda än alla andra.

ÖSK

Får mest ekonomiskt stöd

Örebro kommuns ekonomiska stöd till KIF menar Staffan Werme handlar om kontakter hos de styrande politikerna och favorisering.

Men kommunalrådet Lena Baastad (S) håller inte med:

– Vi har ett ansvar för våra skolor, vår barnomsorg och utvecklingen i Örebro kommun, säger hon. Ett starkt föreningsliv bidrar också till att Örebro kommun växer och att vi syns, så det är hela tiden saker att väga mot varandra.

Men kan du förstå att man kan bli arg när man ser att kommunen satsar på elitidrott men inför sparkrav på skolorna?

– Ja det kan jag förstå, avslutar Lena Baastad (S)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖSK

Mer i ämnet