Foto: SVT

Beslut om framtiden för Biologiska museet stoppas upp

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om var Biologiska museet på Karolinska skolan i Örebro ska ta vägen efter renoveringen skjuts på framtiden, först i höst väntas svar på frågan. Det här har fått Folkpartiet i Örebro att reagera och kritisera majoriteten för att dra ut på tiden.

– Majoriteten har fått lite kalla fötter därför att man har insett att det här Biologiska museet är viktigare än vad man trodde, säger kommunalråd Karolina Wallström (FP).

Misskötts under 20-30 år

Det är Biologiska museets samling av bland annat uppstoppade djur som måste ta vägen någonstans när Karolinska skolan i Örebro har renoverats. Ett förslag som redan presenterats är att skänka samlingen till Evolutionsmuseet i Uppsala men efter protester ska det nu utredas om samlingen kan flyttas till en annan lokal i Örebro.

Val 2014 – Tvärsnytt

– Vi har inte fått några kalla fötter utan vi vill göra ett ordentligt  arbete, säger kommunalråd Thomas Esbjörnsson (S). Det här är ju en fråga som vi har misskött i 20-30 år så det finns ingen anledning för oss att göra ett dåligt eller snabbt arbete.

Djuren kan frysas ner

Var de uppstoppade djuren ska ta vägen i väntan på att utredningen ska bli klar är det ingen som kan svara på. Det finns bara olika förslag i nuläget, bland annat ett om att lägga alla djuren i en fryscontainer.

Karolina Wallström (FP) menar att det finns en risk att den förlängda utredningen om museet kan försena hela renoveringen av Karolinska skolan men det är något som Thomas Esbjörnsson (S) avvisar.

– Samlingen är ju en sak och skolan en annan, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Tvärsnytt

Mer i ämnet