Bilar krockade – stopp på riksväg 51

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna klämdes fast och ytterligare en person skadades i samband med en frontalkrock mellan två personbilar på riksväg 51, söder om Pålsboda.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades vid 10.15-tiden på torsdagen om olyckan som inträffade i höjd med Svennevad, söder om Pålsboda.

Enligt uppgifter från polisen klämdes en person fast i samband med frontalkrocken och sammanlagt ska fem personer ha färdats i fordonen.

– En person är allvarligt skadad. Det är en kvinna som varit fastklämd, men jag har inte fått någon rapport från platsen om att det ska vara livshotande, säger Tommy Lindh, informatör vid Örebropolisen, till Aftonbladet.

Vad som föranlett olyckan är i nuläget oklart. Totalt fördes två personer till sjukhus, uppger polisen.

Olyckan orsakade till en början totalstopp i trafiken. Strax efter klockan 11.30 öppnade man upp ett körfält förbi olycksplatsen och trafiken behövde aldrig ledas om. Drygt en timme senare var det åter full framkomlighet.

Räddningstjänsten har lämnat platsen efter saneringsarbetet. De inblandade fordonen har bärgats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.