Foto: SVT

Gängbråk i centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre piketbussar sågs av vittnen fara i ilfart mot de södra delarna av centrala Örebro, i närheten av Krämaren. Anledningen var ytterligare ett gängbråk.

– Vi fick samtal från flera personer om att det var bråk på stan. När vi kom till platsen sprang alla runt och bråkade. Det var ytterligare en gängrelaterad konfrontation, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Kniv beslagstogs

I samband med händelsen anträffades en person med kniv på Storbron vid Örebro slott. Kniven beslagtogs av polisen och personen är misstänkt för brott mot knivlagen.

Gängkriget i Örebro

Tidigare under dagen har det varit oroligt kring Örebro tingsrätt i samband med en gängrelaterad rättegång, där en person misstänks för grovt vapenbrott.

Runt halv tio på förmiddagen fick ett av gängen gå på en buss, som körde iväg dem utanför stan för att undvika ytterligare konfrontation.

Utesluter inte fler bråk

Trots det uppstod alltså ett nytt bråk vid halv två på eftermiddagen, nu i de södra delarna av centrala Örebro. Enligt polisen har detta bråk kopplingar till oroligheterna som skedde vid tingsrätten tidigare i dag.

– Vi har lyckats avstyra båda bråken på ett bra sätt, men vi utesluter inte att det blir fler konfrontationer. Vi visste att det kunde bli oroligt i samband med den här rättegången. Och det är ju som så, att vill de här gängen slåss så gör de det, säger Materne.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriget i Örebro

Mer i ämnet