Dackarna–förare fast för dopning

Uppdaterad
Publicerad

Dackarnas polske speedwayförare, Patryk Dudek, har testats positivt för dopning.

Det var efter en match med Zielona Goras, Dudeks polska klubb, för en månad sedan som han blev kallad till dopningstest.

– Vi fick kännedom om detta för bara en timme sedan och vi vet inte vad eller vilka otillåtna medel som Dudek misstänks ha tagit. Det vi vet är att det inte handlar om anabola steroider eller hormoner, sade Dackarnas sportchef Mikael Karlsson till TT på fredagskvällen.

22-årige Patryk Dudek stängs omedelbart av från allt tävlande i Polen och han kommer med all sannolikhet inte att köra för Dackarna hemma i derbyt mot Vetlanda på tisdag. Resultatet från B-provet väntas bli offentligt om några dagar.

–Är han misstänkt för dopning och A-provet är positivt så räknar vi inte med honom på tisdag. Är sedan B-provet också positivt så kör han väl inte mer i år hos oss, säger Mikael Karlsson.

Detta innebär att han missar SM-semifinalerna mot Indianerna som drar igång på tisdag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.