Supporterbråket bröt ut i korsningen mellan Södra Grev Rosengatan och Skolgatan i Örebro. Foto: SVT, Anders Nord

Polisbil körde över misshandlad man

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil körde över en misshandlad man i Örebro natten till söndag. Ärendet har nu lämnats över till en åklagare och en förundersökning har inletts.

Strax efter klockan 02.00 natten mot söndag bröt ett stort bråk ut i korsningen Södra Grev Rosengatan och Skolgatan i Örebro. Det var Örebro- och Gaissupportrar som hade drabbat samman.

– Ett 30- 40-tal personer var inblandade i bråket när vi kom till platsen, berättar polisens kommunikationschef Mats Nylén.

När polisen kom till platsen hade en 34-årig man, troligtvis Gais-supporter, blivit slagen och nedsparkad. Han blev liggande på marken och när en av polisbilarna som var på plats skulle förflytta sig körde de över mannen som snabbt fick föras till sjukhus.

Polisen i Örebro har nu själva anmält det inträffad till en åklagare vid riksenheten för polismål. Åklagaren har beslutat att starta en förundersökning gällande vållande till kroppsskada. Till sin hjälp kommer åklagaren att ha en hel del filmat material från händelsen.

– När det blir den här typen av bråk så försöker vi alltid att videofilma för att samla på oss information och det gjorde vi även den här gången, förklarar kommunikationschef Mats Nyhlén och fortsätter:

– Vi beklagar att en polisbil har varit inblandad på det här sättet. Vi ska ju inte skapa olyckor, vi ska se till att brott och olyckor inte begås.

En teknisk undersökning av polisbilen kommer också att göras för att undersöka om det var något fel på bilen.

I nuläget inväntar man åklagarens bedömning av det inträffade.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.