Väktare har under måndagen bevakat fastigheten där den anlagda branden upptäcktes i natt. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Polisen om bränderna: ”Det är allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att det finns ett samband mellan de många bilbränderna och nattens anlagda brand i ett hyreshus i Örnsro i Örebro.

På mindre än en vecka har fler än tio bilar brunnit eller brandskadats i Örnsro. Nu har för första gången ett bostadshus i området drabbats av en misstänkt anlagd brand. Under natten mellan söndag och måndag började det brinna i källaren på ett hyreshus.

– Det är allvarligt att det brinner och att det är någon eller några som verkar tända på medvetet, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Under måndagen arbetade polisens tekniker med att försöka säkra spår i källaren på hyreshuset. Branden upptäcktes i tid och kunde släckas innan den spred sig. Men polisen misstänker att det finns ett direkt samband med bilbränderna i samma område.

– Det finns anledning att misstänka att de kan ha med varandra att göra när det är ett begränsat område. Så det är förstås något som vi tittar särskilt på, säger Mats Nylén.

Polisen har förstärkt bevakningen av Örnsro och arbetar samtidigt vidare med utredningen.

– Vi jobbar frenetiskt nu för att försöka lösa de här brotten och ta fast den eller de som har gjort det så fort det bara är möjligt, säger Mats Nylén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.