”Det här är jättestort”

Uppdaterad
Publicerad

Micke Norsten från Örebro är numera trummis i årets dansband. Den utmärkelsen fick han och de andra i bandet Sannex på Guldklavengalan under Dansbandsveckan i Malung som avslutades i helgen.

– Det känns fantastiskt på alla sätt. Det här är ju jättestort! Det går nästan inte att förstå än så länge, säger örebroaren och trummisen Micke Norsten.

”Spelar stor roll”

Sannex har funnits sedan 70-talet men den här konstellationen har spelat tillsammans sedan mars 2013. En lyckad sammansättning som ledde till två Guldklavennomineringar under årets Dansbandsvecka, årets låt och årets dansband.

– Jag tror att utmärkelsen årets dansband spelar stor roll för bandet, säger Andreas Olsson, sångare och gitarrist. Inte för att förringa något annat för vi var ju nominerade till årets låt också men det sätter inte hela bandet i fokus på samma vis. Det här är ett kvitto på att man är på väg i rätt riktning.

Nostalgiska tankar

Arvingarna och Streaplers var också nominerade till årets dansband men det var Sannex som tog hem den åtråvärda Guldklaven.

– Det gör det ju ännu roligare. Det är ju ändå roligare att vinna över de största, så kallat, säger Andreas Olsson.

– Det här kommer man nog se tillbaka på när man eventuellt lägger av framöver att det där det var ändå rätt stort och fränt, säger Micke Norsten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.