Vivallaskogen mot Lundby när solen går till vila och livet bara finns där för dess skönhet. Foto: Michael Neumann

Skogsvy veckans bild

Uppdaterad
Publicerad

Det blev Michael Neumann som plockar hem priset i veckans sommarbildstävling. Stort grattis!

Det har kommit in rekordmånga bilder den här veckan. Kul att se! Men ack så svårt det kan vara att utse en vinnare.

Efter mycket om och men blev det till slut Michael Neumann från Örebro som segrande går ur tävlingen.

sommarbilden 2014 – tvärsnytt

Hans bidrag är tagen i Vivallaskogen med en växt i förgrunden. I periferin ser man stigen mynna ut i ett skogsbryn. Där ses också solen glöda som ett vackert öga på himlen samtidigt som den sträcker ut sina strålar bland de dunkla trädgrenarna.

Tekniken bakom bilden är bra. Den är genomtänkt och kompositionen är mycket fin. Den är ett bevis på hur vacker, skön och stillsam naturen kan vara en sen sommareftermiddag.

Härmed drar nästa vecko-tävling igång! Kära tittare och läsare, fortsätt att ta bilder och skicka in till tvarsnytt@svt.se. Det kan bli just DU som vinner nästa gång.

Ps. Om ni knäpper kort med mobilkameran, glöm inte att hålla den i liggande läge. Annars måste vi beskära bilden, vilket vi helst inte vill med anledning av att så mycket i bilden försvinner då.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sommarbilden 2014 – tvärsnytt

Mer i ämnet