Foto: SVT

Förskolan i Latorp har blivit en valfråga

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken mot för få förskoleplatser kommer nu politikernas löften. Moderaterna lovar att snabbt bygga nya paviljonger om de vinner valet. Majoriteten svarar med att tidigarelägga sin planerade utbyggnad av förskolan.

Bristen på förskoleplatser i Latorp har blivit en het valfråga och under fredagen har det kommit förslag på lösning både från sittande partier och opposition.

Nya Moderaterna vill att förvaltningen för förskola och skola ska göra en projektering i syfte att bygga två nya förskoleavdelningar, i form av en eller flera paviljonger innan sista januari. Därefter ska förvaltningen få i uppdrag att ta fram en mer permanent lösning.

– Paviljonger gör det möjligt att få fler platser snabbt. En riktig förskola är så klart bättre men paviljonger är bättre än inget, säger Maria Haglund.

Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet gick ut med att de ska tidigarelägga de utbyggnadsplaner som redan finns för Latorp. 

– En snabblösning är helt fel väg att gå. Vi vill göra insatser som håller över tid, säger Thomas Esbjörnsson (S).

– Det är viktigt att också landsbygden har nära service med hög kvalitet, säger Per-Åke Sörman (C).

I dagsläget finns inget bygglov för något av förslagen så än är det oklart när det byggs i Latorp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.