Foto: Johannes Weckström/SVT

Kungligt besök – prinsen charmade

Uppdaterad
Publicerad

Prins Daniel som på måndagen besökte Örebro för att diskutera entrepenörsskap fick möjlighet att träffa ett antal gymnasieelever på Risbergska skolan som på ett eller annat sätt driver projekt.

Papola Azad Sadik har tillsammans med tre andra elever på Karolinska skolan startat en FN-förening som bland annat sysslar med rollspel för att få andra elever på skolan mer intresserade av globala frågor. Prinsen var imponerad av deras sätt att driva sina verksamheter.

– Det finns ett socialt engagemang. Man tänker inte bara på sitt egna bolag och sin egen lycka, utan globalt och stort, säger prins Daniel.

Cornelia Kloth har startat ett företag som tillverkar nyckelringar och berlocker som säljs till förmån för

att förebygga spridningen av Ebola. Hon tycker att projektet Prins Daniel Fellowship, som startade i januari 2013 och

drivs i samarbete med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och ett antal etablerade företag och entrepenörer, är en viktig inspiration.

– Det här finns ju över hela Sverige och det är så kul när vi är så många. Det är spännande att se hur det utvecklas. Idag har jag fått väldigt

mycket tips på en gång, men det viktigaste är väl att man skall följa sina drömmar och att inga idéer är för små. De kan ju växa, säger Cornelia Kloth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.