Foto: Privat

Erik Mararv fri efter 160 dagar

Uppdaterad
Publicerad

I går kom det efterlängtade beskedet till Emilie Mararv: hennes man Erik är fri från alla misstankar om mord och får lämna husarresten.

När meddelandet först nådde familjen var det via mejl.

– Jag vågade inte riktigt tro på det, erkänner Emilie Mararv. Sen fungerade inte telefonerna så jag kunde först inte ringa Erik.

Mararv

Men så småningom fick de tag på varandra och Erik kunde bekräfta att han nu är fri.

– Rent praktiskt är det kanske ingen gigantisk skillnad för han har ju suttit i husarrest.

Men sen tänker hon efter.

– Jo det är stor skillnad, självklart. För nu är han inte misstänkt längre och vi kan fokusera på framtiden, säger hon.

Närmast kommer Erik Mararv och några av hans medarbetare som också suttit fängslade att komma till Sverige. Tillsammans ska de se på möjligheterna att rädda safariparken som de drivit i Centralafrikanska republiken.

– Det är ju företaget som lidit störst ekonomisk skada och det är först nu vi kan se vad det här har kostat oss, avslutar Emilie Mararv.

Bakgrund Erik Mararv

 I mars 2012 grips Erik Mararv och elva av hans anställda. Samtliga misstänktes för inblandning i morden på 13 unga män som hittades i Mararvs safaripark i Centralafrikanska republiken.

Människorättsorganisationen Human Rights Watch menar att morden var typiska för Joseph Kony, ledare för en paramilitär grupp.

I slutet av juni fick Erik Mararv lämna fängelset och sätts istället i husarrest fortfarande misstänkt för brott men något åtal väcktes aldrig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mararv

Mer i ämnet