Fick 13 flickor att sexposera – 23-åring åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man från Örebro åtalas för att ha förmått 13 unga flickor att posera sexuellt framför en kamera. Mannen ska även ha lagt ut flera bilder på internet av flickorna när de poserade.

23-åringen från Örebro åtalas nu av Örebro tingsrätt för bland annat grovt utnyttjande av barn för sexuell posering samt barnpornograftibrott.

Enligt åtalet ska 23-åringen ha förmått 13 unga flickor att posera sexuellt framför en webbkamera. Några flickor skickade även bilder och filmer till honom. En del av fotografierna spred sedan 23-åringen på internet.

Sju av flickorna var under 15 år när brotten begicks. De resterande var under 18 år. Enligt åtalet ska övergreppen ha pågått från september 2010 till nyårsafton 2013. I slutet av januari förra året greps och häktades 23-åringen.

Mannen åtalas även för ofredande, då han vid kontakten med flickorna använt sig av falsk identitet. Han använde ett påhittat namn och sedan av ett foto som föreställde en annan man.

Hur 23-åringen ställer sig till anklagelserna är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.