Fler vill sponsra stolt rörelse

Uppdaterad
Publicerad

Örebro Pride 2014 är i full rullning, men det var inte helt säkert att den skulle bli av för bara ett år sedan.

– Vi har alltid legat plus minus noll, verkligen på gränsen, och fått in pengarna de sista veckorna, säger grundaren Anna Örenius.

Efter förra årets Pride berättade Anna Örenius att framtiden hängde på fler bidrag och sponsorer. Men pengar blev aldrig ett hinder och framtiden ser åter ljus ut.

– Det har gått över förväntan, vi har fått fler sponsorer än någonsin. Nu hör folk till och med av sig till oss och vill engagera sig, säger hon.

Anna Örenius tror att det beror på att fler har fått upp ögonen för Örebros egen pridefestival.

– Vi har blivit ett varumärke nu och det är fler som vet vad vi gör.

Fördubblat intresse

Anna och Birgitta Örenius står som grundare till den ideella organisationen Örebro Pride. 2012 genomfördes den första festivalen med cirka 1000 deltagare i paraden, och cirka 4500 som såg prideshowen.

Under hösten 2012 blev Örebro Pride en förening och fick en styrelse. 2013 genomfördes den andra upplagan och då deltog dubbelt så många i paraden och nära 6000 personer kom för att se prideshowen.

Årets Örebro Pride gick av stapeln i onsdags och pågår till och med söndag.

Vågar du uttala dig om ett Örebro Pride 2015 redan nu?

– Ja och nej, vi lever från år till år. Men om det fortsätter så här tror jag absolut på ett Örebro Pride 2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.