Foto: SVT

Gängen har lämnat stan men polisarbetet fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Gängmedlemmarna som polisen jagade igår kväll och under natten har lämnat Örebro men polisinsatsen fortsätter ifall de dyker upp igen.

– De flesta lämnade Örebro redan inatt men vi ser det inte som en garanti för att de inte kommer tillbaka. Men läget är lugnt nu, säger Mats Nylén kommunikationschef hos polisen i Örebro.

Polisen kommer att fortsätta sin bevakning runt om i Örebro. Både uniformerade och civilklädda poliser partullerar för att förebygga sammandrabbningar.

Gängkriget i Örebro

Det var på torsdagen som polisen gjorde en massiv insats på E18  för att stoppa kriminella personer och visitera bilarna. Enligt polisen handlar det om personer med kopplingar till Romano och X-team, två undergrupper till Bandidos, som har en konflikt med enskilda personer med kopplingar till Black Cobra. Polisen vill dock understryka att bråket är individbaserat.

Hittills har en 25-årig man gripits och anhållits misstänkt för förberedelse till grov misshandel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriget i Örebro

Mer i ämnet