Göran Hägglund (KD) talar på stortorget Foto: Claes Gabrielson

Han vill avskaffa landstinget

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleder Göran Hägglund (KD) sin valturné och han börjar med att möta väljarna i Örebo och Karlskoga. Han talar om landstingen som han menar borde avskaffas.

– Tiden har sprungit förbi landstingen, säger Göran Hägglund (KD). Vi måste få en mer jämlik vård och därför ser jag helst att staten blir huvudman för sjukhusen.

Göran Hägglund, som är uppvuxen i Degerfors, inleder nu sin valturné inför valet i september i länet där han växte upp. Han börjar med att tala på Stortorget i Örebro och kommer sedan att åka vidare till Karlskoga där han ska hålla tal på Alfred Nobels torg.

– Vi måste få en mer jämlik vård och därför ser jag helst att staten blir huvudman för sjukhusen, menar partiledaren.

Får mothugg lokalt

– Jag håller absolut inte med honom, det är verkligen att förenkla en viktig vårddebatt, säger landstingets  Mari-Louise Forsberg-Fransson (S) i en direkt kommentar till Hägglunds utspel.

– Det är inte lösningen för en bättre kvalite i vården att göra alla sjukhus i Sverige statliga, menar hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.