Foto: TT

Guldfrossa för Indianerna

Uppdaterad
Publicerad

Det var seger och ett stort poängförsprång som gällde. I stället drabbades Indianerna av guldfrossa och förlorade den första SM-finalen hemma mot Vetlanda.

Indianerna behövde seger och ett stort poängförsprång med sig från den första SM-finalen för att ha en bra chans på guldet. Men så blev det inte.

Hemmalaget hade det tungt redan från start och fick ägna hela matchen åt att jaga ett stabilt Vetlanda. Det var dock nära att man lyckades med en vändning.

Elitserien i speedway

För i det sista heatet var Indianerna på väg att ta en knapp seger när Fredrik Lindgren och Piotr Protasiewicz gick mot en femetta. Men på sista varvet tog Tai Woffinden över ledningen när han körde mellan Indianernas förare.

– Jag är besviken, men det är ett bra lag vi möter. I morgon (onsdag) är det en ny match och vi kan lika gärna vinna den, säger Indianernas lagledare Daniel ”Dalle” Andersson Bäckström till Tvärsnytt.

– Vi har fortfarande siktet instället på guldet, tillägger han.

Slutresultatet skrevs till 43–46 för Vetlanda, vilket innebär att det ska till något av en skräll för att Indianerna ska vinna guldet i onsdagens retur mot de erkänt hemmastarka smålänningarna.

– Riktigt skönt att vinna. Nu är vi 15 heat från SM-guldet, säger Vetlandas lagledare Fredrik Staaf.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet