Samir Mabrouk stoppade överfallet på en 11-åring. Foto: SVT

Han brottade ner våldsman

Uppdaterad
Publicerad

Trebarnspappan Samir Mabrouk satt på cykeln från mataffären när han såg överfallet på den 11-åriga flickan i bostadsområdet Varberga i Örebro. Till en början trodde han att det handlade om en lek, men väldigt snart insåg han att det var allvar.

”Det är ett barn! Det spelar ingen roll om jag förlorar livet.” Så säger Samir Mabrouk, en av fyra hjältar, som stoppade överfallet på en 11-årig flicka.

– Han försökte dra in henne i skogen, men när han såg att det var stopp vände han och sprang mot det där röda huset. Jag cyklade ikapp och hoppade på honom, säger han.

Fick hjälp

Samtidigt som Samir fick omkull mannen var det idrottslektion för gymnasieeleverna Simon Rådman, Ludvig Gawell och Martin Spåman, som var på väg till Varbergaskogen.

Killarna såg tumultet och medan Simon och Martin sprang för att hjälpa Samir, stannade Ludvig hos den 11-åriga flickan.

– Hon var uppgiven och chockad, och jag hjälpte henne att ringa sin mamma, säger Ludvig Gawell.

”Teamwork”

Samir fick hjälp av Simon och Martin att hålla i gärningsmannen till dess polisen kom, och den 59-åriga mannen är nu anhållen misstänkt för ofredande.

Hur känns det att vara hjältar?

– Det är överskattat. Det var teamwork. Vi använde vårt civilkurage och det tycker jag att fler ska göra, säger Ludvig Gawell.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.