Foto: SVT

Cykelhandlaren ska sätta landslagsstjärnor på plats

Uppdaterad
Publicerad

För några år sedan var han nära att lägga undan skidorna för gott. På onsdagen den 28 januari står cykelhandlaren, Garphyttans, Joel Lager på startlinjen. Tillsammans med landsslagsstjärnor som Marcus Hellner och Johan Olsson.

20-åriga Joel Lager gör i år sitt första senior-SM och det blir en premiär på hemmaplan. Mer hemmaplan kan det faktiskt inte bli. Skidtävlingarna avgörs i Ånnaboda utanför Örebro, samma plats där den då ettårige Joel Lager trevande tog sig fram på skidor för allra första gången.

Garphyttans IF blev senare klubben där han tränade, träning som ledde till skidgymnasiet i Torsby där han under en period funderade på att strunta i allt vad skidor hette.

SM-veckan Örebro 2015

Vännerna stöttade

Sjukdom och skador avlöste varandra och det var plötsligt inte lika roligt längre. Vänner hejade på och fick honom att fortsätta, och snart står Joel Lager i starten tillsammans med eliten.

– Det kommer vara otroligt motiverande och jag kommer att vara taggad! Det ser jag fram emot. På ett sätt är det ju de jag har sett upp till som jag nu ska tävla mot, säger Joel Lager.

Det är sannerligen olika förutsättningar för åkarna på startlinjen i SM-veckan. Till skillnad från stjärnor som Marcus Hellner och Johan Olsson arbetar Joel vid sidan om skidsatsningen.

Arbetar i cykelaffär

För- och eftermiddagarna tillbringar han i cykelaffären i centrala Örebro. Resten av dagen ute i skidspåren.

– Jag har hittat rutinerna i vardagen så att det funkar, berättar Joel.

Här kan du läsa allt om skidtävlingarna under SM-veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet