Foto: SVT

Här byggs melloscenen

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalen har kommit till staden och Conventum Arena. Femtio turnerande tekniker och 100 lokala arbetar för fullt med förberedelserna inför den fjärde och sista deltävlingen på lördag. Det är andra gången som festivalen håller till i Örebro.

461 lampor och 42 ton övrigt material har hängts upp i taket på Conventum Arena i samband med att mellokarusellen anlänt.

– Vi har hängt upp en massa saker i taket. Vi har byggt all dekor, scenen, ställt ut en massa stolar. Helt enkelt förberett arenan för att bli en stor tv-studio, säger Mikael Lindström, teknisk produktionsledare.

Melodifestivalen 2015

Till och med en ny provisorisk väg har upprättats mellan Fabriksgatan och Rudbecksgatan inför den sista deltävlingen. Och favorittippade Måns Zelmerlöw ser fram emot kvällen.

– Jag var ju här när jag var programledare 2010 då andra chansen var här och jag kommer ihåg att det var väldigt skönt att komma till en lite mindre arena. Det blev en mycket mer intim och mysig stämning, säger Måns Zelmerlöw.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2015

Mer i ämnet