Foto: SVT

Här hedrades Ingesson i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Klas Ingesson för tidiga bortgång hedrades redan på kvällen i Örebro innan det svenska damlandslaget spelade mot Tyskland. Det blev en tyst minut och spel med sorgeband.

Spelarna höll om varandra i mittcirkeln under den tysta minut som före-gick matchen på Behrn Arena.

– Vi har precis nåtts av nyheten och agerat snabbt. Vi kommer att ha en tyst minut vid kvällens matcher och ha sorgband vid de två landskamper som spelas ikväll (U23-landslaget möter Norge ikväll i Linköping), i vart fall den där A-landslaget möter Tyskland i Örebro, sa Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till SVT Sport före matchen.

Klas Ingesson

Även i helgens matcher i allsvenskan och superettan kommer Ingesson att hyllas.

Debuterade i Örebro

Just i Örebro, där arenan på den tiden hette Eyravallen, var platsen där Ingesson den 31 maj 1989 debuterade för A-landslaget när han hoppade in mot Algeriet i den 26:e minuten i stället för Robert Prytz.

Landslagsdebuten gick precis så bra som den då 20-årige Blåvitt-spelaren hade hoppats. Redan efter sju minuter gjorde han 1–0.

Sverige vann mot Algeriet med 2–0. Vem som gjorde det andra målet? Klas Ingesson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet