Foto: Terese Andersson

Klart med ny chef för Sveriges Radio Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Idag blev det klart att Nerikes Allehanda tidigare redaktionschef Helena Sträng blir ny kanalchef på Sveriges Radio Örebro. Hon börjar första juni.

– Efter att i hela mitt yrkesliv ha jobbat med dagspress ser jag verkligen fram emot att få arbeta med radio och public service, säger Helena Sträng i ett pressmeddelande.

Helena Sträng jobbar just nu som senior editor på Nerikes Allehanda. Hon har tidigare varit redaktionschef på tidningen och arbetade före det som nyhetschef på Östgöra Correspondenten.

Hon tar över efter Päivi Hjerp som slutar som kanalchef i Örebro för att ta över samma syssla på Sveriges Radio Dalarna.

– I Helena Sträng får kanalen en duktig och engagerad publicist som kan den lokala journalistiken och Örebro. Det är oerhört roligt att få välkomna Helena till Sveriges Radio, säger områdeschef  Lena Tideström-Sagström i en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.