Foto: TT

Polisen rustar för högriskmatch

Uppdaterad
Publicerad

Sista matchen innan VM-uppehållet, fredag och 2.000 bortasupportrar på plats. Då är polisen i Örebro förberedda på stök och fylla i stan.

I kväll tar Örebro SK emot Djurgården i den sista matchen innan VM-uppehållet. Matchen är klassad som en högriskmatch. Att det är fredag och klämdag, samt att runt 2.000 djurgårdare väntas komma till stan gör att polisen i Örebro kommer ha extra beredskap.

”Hög närvaro”

– Vi har skjutit till en väl tilltagen resurs. Vi kommer ha bra beredskap och en hög polisiär närvaro, berättar Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen i Örebro, för Tvärsnytt.

Allsvenskan 2014

Dock kommer enbart poliser från Örebro län att finnas på plats. Någon hjälp från grannlänen blir det således inte.

– Vår främsta uppgift blir att hålla koll på den stora folkmassan. Vi har inga uppgifter om att det kommer bli bråk. Men ibland är det ju tillfället som gör tjuven så att säga, och då måste vi vara beredda, säger Wallenius.

Laddar upp i stan

De båda lagens supportrar har abonnerat olika ställen i centrala Örebro.

– Det kommer vara en ganska lång uppladdning och vi förväntar oss en hel del berusning, säger Wallenius.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet