Foto: Thomas Wedin/SVT

Skärpt säkerhet på USÖ efter gängbråken i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

De rivaliserade gängen gör nu att Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ) har skärpt säkerheten i natt.

Anledningen är att två rivaliserande kriminella gäng drabbat samman flera gånger under veckan och nu finns misstankar om ytterligare stora bråk under helgen.

Enligt polisen handlar bråken om vem som styr och kontrollerar knarkhandeln i Örebro. Claes-Mårten Ingberg som är medicinskt ansvarig för säkerhets- och katastroffrågor på USÖ bakräftar att sjukhuset har skärpt säkerheten både med tanke på att allmänheten säkert ska kunna uppsöka sjukhuset men också för att polisen och inblandade i bråket kan behöva vård.

Gängkriget i Örebro

– Vi är väl informerade om situationen och samverkar med polisen, säger han till Tvärsnytt. Hittills har vi inte sett någon ökad tillströmning av patienter efter bråken men vi har vidtaget åtgärder för att möta situationer som kan uppstå, säger Ingberg.

Sjukhusledningen har fortlöpande avstämning med polisen om läget. Men polisen själva vill inte vill inte bekräfta deras arbete på sjukhuset.

– Vi har ingen del i arbetet på sjukhuset, det är helt deras initiativ och vi biträder inte med personal men det är bra att samhällsfunktioner som kan behövas är beredda, säger Henrik Dahlström som är vakthavande befäl hos polisen i Örebro.

Även hur polisen jobbar med gängbråken vill man hålla för sig själva.

– Vi kan inte kommentera hur vi arbetar eller vad vi gör, men att vi arbetar med det kan vi bekräfta, säger Dahlström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriget i Örebro

Mer i ämnet