Hole-in-one för golfen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är golfen på frammarsch igen. Efter ett ganska svalt intresse för sporten de senaste tio åren går trenden åt motsatt håll och golfklubbarna i både Örebro län och Västmanland har i dagsläget rekordmånga medlemmar.

– Vi har 600 medlemmar och många juniorer. Klubben är full och väntelistan lång, säger Lannalodges vice vd Jenny Johansson.

Golfklubbar i konkurs

Intresset för golfen har ökat rejält, framför allt under förra året. Bara några få år tillbaka var det precis tvärtom – medlemssiffrorna sjönk stadigt och många av länets golfklubbar gick i konkurs. Men nu har trenden vänt och fler och fler upptäcker tjusningen i att svinga klubban.

– Golf är en väldigt social sport; man omgås hela tiden med nya trevliga människor, säger Eva Holm som har börjat med sporten för drygt ett år sedan.

– När man väl börjar så blir man fast med en gång, tillägger hon.

Vädret spelar in

En av anledningarna varför golfen har blivit så populär igen just det senaste året kan vara den milda vintern och den tidiga våren som har varit. På så sätt har säsongen kommit igång snabbt. Men även en förändrad attityd inom sporten kan spela in en hel del.

– Förr var det elite-sporten. Man skulle ha vissa kläder, allt skulle vara så krystat och fint. Men nu har det börjat bli mer avslappnat och det kommer även fler och fler barnfamiljer hit, säger Jenny Johansson.

För att kunna upprätthålla den positiva trenden även framöver gäller det enligt henne att klubbarna hittar olika områden som de vill satsa på.

– Alla är ju bra på något annat; de ena kanske vill jobba mycket med tävlingsverksamhet, de andra är bra på att utbilda juniorerna; när man vet vad man vill profilera sig med så blir man starkare som golfklubb, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.