Foto: Svt

Hon blir ny teaterchef

Uppdaterad
Publicerad

Petra Weckström blir ny vd för Örebro länsteater. Hon har varit anställd på teatern i flera år.

Det blir ingen ny rekrytering utifrån när Örebro länsteater utser sin nya vd idag. Istället blir det en rekrytering ur de egna leden. Petra Weckström har i flera år arbetat som administrativ chef på teatern. Det är hon som kommer att ta över som vd i oktober.

– Det ska bli jättespännande! Det är en rolig utmaning att axla. Efter tre år känner jag teatern bra och än så länge ser jag inga hinder för att den ska fortsätta utveklas, säger Petra Weckström till Tvärsnytt.

Hennes första uppdrag blir att rekrytera en konstnärlig ledare för teatern.

– Jag har idéer på vem det kan bli men det är inget jag går ut med än. Jag tycker mycket om Örebro läns teater och jag tycker att vi har nått ut bra och tagit plats under den tid jag har varit här. Jag ska försöka fortsätta göra bra konst och nå ut med den, säger hon.

Länsteatern som drivs av Örebro läns landsting och Örebro kommun spelar teater för både vuxna och barn och har ett uppdrag att turnera i hela länet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.