Foto: Per Dahlberg/SVT

Hon får musikpris för SVT-serie

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till femårsjubileet delar festivalen ”Live at heart” ut ett nytt pris – ”Musikörat”. Först ut blir en folkkär artist som berört många med sin musik och inte minst sin senaste SVT-serie.

Countrysångerskan Jill Johnson blir den första som får det nyinstiftade priset ”Musikörat”. Det kommer att delas ut i samband med en gala på Hjalmar Bergmanteatern den 3 september.

Bakom priset ligger bland annat tv-serien ”Jills veranda” som sändes i SVT tidigare i år.

– Men det är inte bara därför, förklarar Anders Damberg som är initiativtagare till festivalen. Hon får också priset för hennes arbete för musiken och genren i stort.

Överskott till örebros hemlösa

I ett av avsnitten träffar Jill Johnson den hemlöse sångaren Doug Seegers. Framträdandet i programmet har lett till att Doug Seegers har turnerat runt om i Sverige och framfört många spelningar under sommaren.

Mötet med den hemlöse sångaren med den fantastiska rösten berörde också Jill Johnson som ligger bakom beslutet att låta överskottet av galan i september gå till arbetet med Örebros hemlösa.

– Det var hennes egen idé, förklarar Anders Damberg.

– Det känns helt rätt att pengarna ska gå tillbaka till människor som har det svårt, säger Jill Johnsson.

Vunnit flera priser

Jill Johnson själv kommer att få en staty av örebrokonstnären Lars Agger och självklart – äran.

Priset delas ut i samarbete med tidningen Musikindustrin och Auddly.

Men det är inte det första priset som produktionen bakom ”Jills veranda” får. Programmet utsågs till Bästa programidé och producenten Lo Åkerlind till Årets berättare på Ria-galan i juni i år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.