Ingrid Hansson Foto: SVT

Hon kan bli nästa offer för volleyfusket

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanskan Ingrid Hansson väntar just nu på att Migrationsverket ska godkänna hennes arbetstillstånd för att få spela för Lindesberg Volley. Men det ser inte ljust ut.

Ingrid Hansson är trots sitt svenskklingande namn från USA och har tidigare bland annat spelat för Katrineholm. I augusti i år blev det klart att hon värvades av Lindesberg Volley men ännu har Migrationsverket inte godkänt hennes ansökan om arbetstillstånd.

Och det kan bli svårt efter avslöjandet om skenkontrakt och lönelöften som brutits.

Volleyfusk

– Det kan bli väldigt svårt att få arbetstillstånd för nya personer om man tidigare inte betalat löner som man utlovat, säger Nina Johansson, enhetschef på Migrationsverket Stockholm.

Vill inte åka hem

Ingrid Hansson har precis som många andra just börjat smälta avslöjandet om hur klubben behandlat ärendet med Nadya Greseva. Hon har väntat ett tag på sitt eget arbetstillstånd utan att få några besked.

– Jag vet inte om det har något med det tidigare ärendet att göra, säger hon, jag hoppas att det inte har det. Nu vill jag bara få mitt arbetstillstånd snart så att inte samma sak händer med mig. Att tiden går och jag till slut måste åka hem. Jag vill spela här.

Tittar på hur klubben skött sig tidigare

Ingrid Hansson har själv ingen kontakt med Migrationsverket. Den kontakten sköter Lindesbergs sportchef Roger Larsson, som också var den som skötte ärendet med Nadya Greseva.

På Migrationsverket säger Nina Johansson att man inte utfärdar generella förbud för arbetsgivare som inte skött sig.

– Vi tittar på varje enskilt ärende som kommer in. Men vi tittar också på historik på hur man skött sig tidigare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Volleyfusk

Mer i ämnet