Foto: TT/Hasse Holmberg

Hoppet ute om försvunnen man

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatserna fortsätter på Hjälmaren efter den 73-åriga man som spårlöst försvann på Hjälmaren i lördags. Hittils har inget hittats och man misstänker nu att han är död.

– Eftersom ärendet har gått över helt och hållet till polisen, signalerar det att det inte finns något liv för räddningstjänsten att rädda, säger Ted Esplund, biträdande chef vid Örebropolisen.

Under gårdagen sökte Sjöpolisen med dykare i Hjälmaren. Botten skannades av med sonar-utrustning men det gav ingenting. När en person drunknar sjunker först kroppen till botten. Efter några dagar börjar den fyllas med gas vilket gör att den stiger.

– Vi väntar nu på att den ska komma upp till ytan. Så idag och i övermorgon kommer vi sätta in helikopter som får söka av vattnet öster om Göksholm, säger Ted Esplund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.