Skadad kvinna upptäcktes tack vare hund

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har förts till sjukhus efter en trafikolycka på länsväg 244 vid Grecksåsar – och det var tack vare en lösspringande hund som bilen i diket upptäcktes.

Polisen fick larm om att en ljusbrun hund sprang lös på länsväg 244 vid Grecksåsar i Hällefors kommun. Väl på plats upptäckte de en personbil som hade kört i diket. I bilen satt en kvinna, fastklämd.

– Den hade nog stått där ett tag, uppskattningsvis två timmar. Tur att någon slog larm om hunden, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen i Örebro. 

Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen och de kunde snabbt få ut kvinnan ur bilen. Hon fördes till Lindesbergs lasarett eftersom hon hade frakturer på kroppen och skallskador.

– Kvinnan var okontaktbar och kunde inte berätta om det var någon mer med i bilen, säger Mats Sjölander, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst.

Den lösspringande hunden är fortfarande på vift men man vet att den var skadad vilket gör att polisen tror att den var med i bilen.

Det är oklart hur kvinnan mår i nuläget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.