Foto: SVT

Idrottsklubben som är vinnare på solel

Uppdaterad
Publicerad

Stora Mellösa Åsbyvikens idrottsförening kan skryta med att ha Sveriges första idrottsplats med solcells-el. Idrottsföreningens 640 medlemmar räknar med att spara 75% av elförbrukningen.

Att kunna spara in pengar i ena änden innebär att det blir pengar över i den andra.

– Pengarna ska räcka till mycket. Vi har börjat restaurera huset utvändigt, det finns en hel del vi ska göra och verksamheten kräver mycket pengar så det går åt, vartenda öre, säger Bo Johansson, ordförande i Stora Mellösa Åsbyvikens idrottsförening.

Förutom Örebro läns idrottsförbund och Örebro kommun som bidragit ekonomiskt och gjort det möjligt att satsa på solcellsanläggningen har föreningen själv också stått för en betydande insats.

Bakom solcellsprojektet finns såklart brinnande eldsjälar och Bo Johansson, som är en av dem, beskriver sig själv som något av en energinörd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.