Foto: SVT

Inbrottsvåg i länet

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen fick polisen in sex anmälningar om bostadsinbrott. Pengar och vitvaror försvann i samband med inbrotten.

Det rör sig om inbrott i bostäder i Villingsberg och Granbergsdal utanför Karlskoga. Inbrott skedde även i Nora, Örebro, Mullhyttan, och Hällefors.

-Vi gör tekniska undersökningar och försöker hitta spår i form av fingeravtryck och skospår, säger Richard Hiller vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Organiserad brottslighet

Polisen säger att det kan röra sig om organiserad brottslighet som rör sig mellan olika områden i landet och som just nu varit i länet.

-Vår kriminella underrättelsetjänst har kontakt med andra polismyndigheter för att kartlägga sådant här, säger Richard Hiller.

Men det kan också vara en tillfällighet att många anmälningar kommer in.

-En del av inbrotten skedde i sommarstugor. En av anledningarna till att det kommer in många anmälningar samtidigt kan vara att ägarna kommer till sommarstugorna i slutet av veckan och då upptäcker de inbrotten samtidigt, säger Richard Hiller, vakthavande befäl vid Örebropolisen. 

Polisens råd: ”Hjälp varandra”

Vid inbrotten stals bland annat pengar, el-verktyg och vitvaror. Vid Örebropolisen tipsar man nu om vad man kan göra för att skydda sig mot inbrott.

-Det är bra om man kan ha en grannsamverkan där man lägger en okänds bils registreringsskylt på minnet. Det kan vara vid stor hjälp vid utredningen av ett inbrott. Men självklart bör man också tänka på att inte ha något av större värde i sin fritidsbostad, säger Richard Hiller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.