Foto: Caroline Larsson/SVT

Internationella tävlingar åter på Segersjö

Uppdaterad
Publicerad

I helgen arrangeras fälttävlan på Segersjö Herrgårdspark utanför Örebro efter ett fyra års uppehåll. Många funktionärer har jobbat hårt för att förbereda allt inför tävlingen.

På fredagen drog tävlingarna igång med del 1, dressyren och under helgen fortsätter de med ett terrängprov och slutligen avslutas tävlingen med den karaktäristiska banhoppningen på söndag.

I ett år har arrangörerna förberett inför helgen och omkring 250 frivilliga funktionärer arbetar med tävlingen. Runt 65 ekipage är med och tävlar om pokalerna.

Segersjö har varit värdort för tävlingar i fälttävlan tidigare men sedan 2010 har det legat på is. Men efter förfrågningar från toppryttare valde arrangörsparet Robert och Ann Montgomery-Cederhielm, som själva är bosatta på herrgården, att återuppta tävlingarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.