Mannen blev hämtad av polisen under onsdagskvällen.

Jagades av polisen – krockade

Uppdaterad
Publicerad

En 50-årig man vägrade stanna för polisen vid 18-tiden på måndagskvällen. Det slutade med en krock på Rudbecksgatan vid Almbyplan i Örebro.

En trafikolycka inträffade vid 18-tiden på måndagskvällen i en korsning på Rudbecksgatan i Örebro. Totalt var tre bilar inblandade och en person fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Olyckan föregicks av en biljakt, där en 50-årig man vägrade stanna för polisen.

– Vi försökte stoppa honom vid Kvarntorpskorset utanför Kumla, men han fortsatte i stället norrut in mot centrala Örebro. Det gick i över 100 kilometer i timmen, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Mannen körde till slut mot rött, och krockade då med två andra bilar. Han greps på platsen och är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik samt eventuellt vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.