Jobb räddas i Hallsberg – trafikledningen stannar

Uppdaterad
Publicerad

Trafikledningscentralen i Hallsberg hotades av nedläggning. Men nu har Trafikverket ändrat sig och behåller centralen. Det betyder att 60 jobb räddas.

I den utredning som gjordes av Trafikverket lades förslaget fram om att antalet trafikledningscentraler skulle minska från åtta till fyra i Sverige. Centralerna i Hallsberg, Ånge, Boden och Norrköping skulle läggas ner de kommande åren.

Nu har dock Trafikverket ändrat sig efter påtryckningar från bland annat Hallsbergs kommun. Trafikledningscentralen blir kvar i Hallsberg, liksom på de övriga orterna som hotades av nedläggning.

I Hallsberg betyder det att cirka 60 jobb räddas.

– Jag är glad över att Trafikverket lyssnat på den massiva kritik som förts fram, säger Andreas Svahn (S), kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg.

– Det är viktigt för hela vår region att den positiva utvecklingen i och kring järnvägen i Hallsberg fortsätter, säger regionrådet Irene Lejegren (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.