Yvette Hermundstad leder Vinterstudion. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Vinterstudion till Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Vinterns SM-vecka i Örebro kommer bli den största hittills. Och nu är det klart att Vinterstudion kommer vara på plats i Ånnaboda.

SM-veckan i Örebro kommer att genomföras under vecka fem nästa år. I Ånnaboda kommer våra svenska skidprofiler slipa formen inför VM i Falun. Och nu är det klart att Vinterstudion kommer vara på plats i just Ånnaboda under veckans avslutande helg, lördagen den 31 januari och söndagen den 1 februari.

Programledare för sändningarna blir Yvette Hermundstad, och det väntar ett späckat schema för tittarna.

SM-veckan Örebro 2015

– Det kommer bli mer sändningar från SM-veckan än tidigare eftersom att det inte pågår någon världscup den helgen, varken i skidskytte, längd eller alpint, säger Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

Övriga arenor som är aktuella under SM-veckan är bland annat Idrottshuset och Örebrotravet där besökarna kan se allt från styrkelyft och dans till rally.

Nya idrotter för upplagan 2015 är bland annat bowling och radiostyrd bilsport. Totalt är 25 idrotter aktuella, nio fler än under de senaste tävlingarna i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet