• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Foto: TT.

Kvinna utsatt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man har gripits misstänkt för mordförsök på en 25-årig kvinna i Örebro. Kvinnan fördes till USÖ med flera knivhugg i överkroppen.

Det var strax innan klockan 23 på tisdagskvällen som polisen larmades till en lägenhet på Väster i Örebro. Kvinnan ska ha varit där på besök när 21-åringen kom inrusade och knivhögg henne fem till sex gånger i överkroppen.

– Två av knivhuggen ska vara djupare än de andra men hon var vid medvetande. Vi följde med henne till USÖ och kunde höra henne, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen i Örebro.

Mannen greps inte på platsen utan det var först när polisen ryckte ut på ett annat larm som rörde ett bråk och en sönderslagen entré på en annan Västeradress som de hittade den misstänkte gärningsmannen.

– Han försökte springa därifrån men polisen hann ikapp honom. Han är misstänkt även för skadegörelsen i trapphuset, säger Wallenius.

Upprinnelsen till det misstänkta mordförsöket är oklart i nuläget men mannen och den 25-åriga kvinnan känner varandra sedan tidigare.

Polisen har beslagtagit den kniv som de tror användes. Den 21-årige mannen som är känd av polisen sedan tidigare ska förhöras under morgonen när han nyktrat till.

– Jag tycker vi ligger bra till utredningsmässigt. Det fanns vittnen på plats i lägenheten som vi har hört, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl på polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.